Írásaim

Legfrissebbek

Pisilési gondok gyerekeknél: A vizelési tréning program segíthet az inkontinencia érintettjein
2023. Május 1.

Egyre több gyereknek vannak gondjai a pisiléssel, a vizelettartással, mégis alig beszélünk erről a problémáról. Pedig számos módszer létezik, amellyel a bajok többsége megelőzhető, kivédhető lenne.

Interjúk

Király Linda: „A testem kezd végre jól működni”
2019. november 19.

Nem mindenki tud a kudarc után felállni. A mélyponton nem kétségbeesni, hanem erőt gyűjteni, és továbbmenni. Király Linda nagy harcos. Képes a legnehezebb helyzeteken is túljutni, megerősödni, aztán a sikerig menetelni.

Lilu: „Csak egy számít: a szerető család körülötted”
2018. július 7.

Neve korábban egyet jelentett a vegytiszta szórakoztatással. Műsorvezetés a zenecsatornán és a való világban, élő show-k a tehetségkutatókban. Egy ideje azonban más szerepben láthatjuk Lilut. Érzékeny riporter, aki műsorában azon dolgozik, hogy szétszakadt családokat egyesítsen.

Rúzsa Magdi: „A természet, a csönd a teljes feltöltődés”
2018. Június 24.

Méltó lett első nagy sikerének nevéhez: Rúzsa Magdi igazi megasztár, akit mindenki ismer, dalai slágerek, koncertjei teltházasak.

Tompos Kátya: „A szerelem az egyik legfontosabb dolog az életemben”
2018. Május 30.

A születésnapján találkozunk, fél ötkor. Előtte nem akadt egyetlen szabad félórája sem, és a beszélgetésünk után se a pihenésé a főszerep, hiszen este előadása lesz. Tompos Kátya úgy érzi jól magát a bőrében, ha mindig akad tennivalója.

Szinetár Dóra: „Benjivel lett kerek az életünk”
2018. Április 6.

Bár külön testben vannak, a valóság az, hogy elválaszthatatlanok és szinte együtt lélegeznek. Szinetár Dóra és kisfia, a négy és fél hónapos Benjámin harmóniában, békében élik a mindennapokat. Dóra szívesen mesél az elmúlt időszakról.

Várkonyi Andrea: „Imádok tanulni”
2018. Február 11.

Nem titkolja, hogy hibátlan alakját a genetikának köszönheti. A teste helyett ő inkább az elméjét edzi: tanul, tanít, világot jár, nyelveket beszél.

Janicsák Veca: „A családomban erős nők vannak”
2017. december 6.

Egészségtudatosan él. Odafigyel a táplálkozásra, megkereste azt a mozgásformát, amit szívesen végez, megtalálja a mindennapokban az örömet. Janicsák Veca harmóniában van önmagával.

Pataki Zita: „Imádok élni”
2017. december 6.

Mindenszentekkor született. Tizennyolc éves koráig a temetőben töltötte minden születésnapját, így a csontjáig beléivódott, hogy az élet véges, és ameddig lehet, örüljünk minden pillanatának. Pataki Zita a mai napig így éli a hétköznapokat.

A kövérségem egy burok volt
2017. szeptember 8.

Hatalmas átalakuláson megy keresztül. Bár mindenki csak a fogyásáról beszél, valójában Tóth Vera belülről is megváltozott. Szembenézett önmagával, megtanulta kezelni az érzéseit, újragondolta az életét.

Nyitott vagyok a testem üzenetére
2017. szeptember 8.

Kerüli a végleteket, inkább az arany középútban hisz. Gubás Gabi színésznő az élet minden területén a harmóniára törekszik.

A Kismama magazin főszerkesztőjeként, újságírójaként

Bébiszittert keresek!
2009. Március 24.

Könnyű feladatnak tűnik. Az újságokból majd' kiesnek a hirdetések, az interneten hetekig szörfölhetünk az irodák szolgáltatásai között. Aztán elkezdődik a keresés, és szembesülünk a valósággal. Most akkor ki fog vigyázni a gyerekre?!

Ha nem eszik a gyerek…
2012. Szeptember 13.

A kisbabák hurkácskái még imádnivalók, ám a nagyobbaknál már nem tetszetős az úszógumi – ahogy a kilátszó bordák sem. Pedig a magyar gyerekek ötöde túlsúlyos, és egyre nő a bulimiások száma is. De vajon mit tehetünk ilyenkor?

Digitális vagy hagyományos iskola?
2012. Szeptember 03.

Vajon mi a feladata a tanárnak egy olyan világban, ahol már egy kattintással elérhetők az információk?

Cukrosbácsi a neten csábít
2010. Szeptember 16.

"Szép a szemed. Küldesz egész alakos képet is? De csinos vagy! Leveszed a pólód?" Egy átlagos nap, egy átlagos chat. Két tini között. Vagy ki tudja? A nick name-ek mögött bárki megbújhat…

Gyereklélek magazin újságírójaként

Nők Lapja Egészség magazin vezető szerkesztőjeként

Álompasi újratöltve
2011. Június 13.

Megszámolni sem lehet, hányféle jelzőt ragasztottak eddig az ideális férfira. Macsó, érzékeny, lírai. Mostanában egy új férfitípus a garantált befutó a nők körében. Ők az óvodába siető, játszóterező, pelenkázó, esti mesét olvasó apák. /p>

Egy-két-há plié
2019. Május

Nagyon szeretem a balettet. A légies mozdulatokat, a csodálatos hajlásokat, könnyű lépteket. Eddig a szeretetem kimerült a nézésben, most azonban továbbléptem: kipróbáltam ezt a mozgásformát.

A futás, és ami mögötte van
2013. Május 5.

Egyre többen kocognak esténként, és neveznek be versenyekre. Futóklubok alakulnak, márkák szakosodnak erre a sportágra. De vajon mi áll a futásmánia hátterében?

Lépj be a szívességbankba!
2012. November 28.

Jó fodrászt keresel? Új állásra vágysz? Tanúra van szükséged a kölcsönszerződéshez? A sikeres ügyintézés legtöbbször azon múlik, hol és mennyi ismerősöd van. Utánajártunk, hogyan tehetsz szert több kapcsolati tőkére.

A barátság női arca
2010. Szeptember 19.

Az irodalom örök témája a barátság, de a férfi írók többségének köszönhetően főleg a férfibarátságokat magasztalják az egekig. De mi a helyzet a nőkkel? Mit jelent számunkra a barátság?

A rövid kapcsolatoké a jövő?
2010. Március 30.

Vajon hogyan alakulnak néhány év múlva a párkapcsolatok? Egyik fellángolás követi majd a másikat, vagy épp ellenkezőleg, új értelmet nyer a hűség? Dr. Almási Kitti klinikai szakpszichológus úgy véli, a trendek a rövid életű szerelmek felé mutatnak.

Élsport: életveszély?
2009. Augusztus 30.

Az élsportolók között ötszörös gyakorisággal fordul elő hirtelen szívhalál az átlagemberekhez képest. Ocskay Gábor jégkorongozó nemrég bekövetkezett tragédiája joggal veti fel a kérdést, hogy miért halnak meg az erejük teljében lévő fiatalok.

Egyéb

VÁLYI-NAGY ERIKA

TÖRTARANY